Kolektor Worldwide

Dijaška ekipa Speedy v finalu POPROV

12.04.2018

Podjetniška ideja dijakov Gimnazije Jurija Vege Idrija, Bora Šturma, Janeza Petriča, Grege Poljanca, Uroša Žgavca, Tadeja Mlinarja, Sama Stelzerja in Tilna Klinca, je bila izbrana med 10 najboljših v državi na podjetniškem tekmovanju za mlade POPRI.

Ideja temelji na hitri izdelavi minimalno sprejemljivega produkta za potrebe validacije izdelkov. Dijaki so si zadali mamljiv cilj – od predloga do produkta v enem dnevu. Sodelovanje s Kolektorjem se je začelo že lani novembra, s štartom skupnega šolsko-industrijskega projekta v sklopu razvoja vodne črpalke. Dijaki so na rednih srečanjih in delavnicah z ekipo Kolektorjevih strokovnjakov dopolnjevali svoje znanje na različnih področjih: konstrukciji, 3D tisku, optičnem 3D skeniranju, računalniški tomografiji in agilnem vodenju. Za bogatitev njihovega znanja so skrbeli Klemen Petrič, Rok Slokar, David Jezeršek, Jernej Munih, Jan Rudolf in Dejan Mrak.

Po mnenju POPROVE tekmovalne komisije so dijaki s projektno nalogo pokazali velik podjetniški potencial na področju storitev hitrega prototipiranja, s čimer so se uvrstili v finale tekmovanja.

Držimo pesti in jim želimo, da bi se na zaključni predstavitvi čim bolje odrezali. Zmagovalca bodo razglasili v torek, 17. 4. 2018, v Novi Gorici.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.