Kolektor Worldwide

Novo halo Kolektor Etre je zapustil prvi energetski transformator

26.04.2012

»Naš največji dosežek je, da smo danes pripravili za prevoz prvi večji energetski transformator, ki je bil v novi hali izdelan za nizozemskega Struktona, ta namreč za nemške naročnike na ključ gradi polje vetrnih elektrarn v Baltskem morju«, je ob tej priložnosti dejal Peter Novak, ki je izvršni direktor komerciale v Kolektor Etri.

Omenjeni transformator bo na Baltskem morju služil za prenos električne energije z morja na kopno. Do Linza, kjer bodo transformator preložili na rečno ladjo, s katero bo potoval do pristanišča v Antverpnu, so ga prepeljali s posebno vlakovno kompozicijo avstrijskih železnic.

Za Kolektor Etro je bil danes pomemben dan tudi zato, ker so odpremili kar pet transformatorjev različnih moči v skupni vrednosti okrog 3 milijone evrov, kar predstavlja še s podobno močnim transformatorjem, ki ga bodo nizozemskemu Struktonu poslali čez deset dni, kar desetino vrednosti njihove letošnje prodaje. Ostali transformatorji so namenjeni kupcem v Estoniji, na Češkem in Finskem.

 Peter Novak je poudaril, da imajo vse letošnje proizvodne zmogljivosti že prodane, zato jih  že tržijo v prihodnjem letu. Včeraj se je vrnil iz Velike Britanije, kje se je z dvema kupcema pogovarjal za dobavo enajstih transformatorjev, od tega bodo v Kolektor Etri dva izdelali šele leta 2014.

Za prevoz energetskega transformatorja, ki je bil izdelan v  novi hali Kolektor Etre so si pomagali z avstrijsko vlakovno kompozicijo, ki je v tovarno prispela po industrijskem tiru

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.