Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor v Bosni in Hercegovini širi svoje proizvodne kapacitete

30.05.2012

Koncern Kolektor je uspešno zaključil že drugo investicijo v tujini v letošnjem letu. Po slavnostnemu odprtju novih proizvodnih prostorov v Južni Koreji marca letos, je danes svojemu namenu predal 700 kvadratnih metrov novih proizvodnih prostorov koncernovega podjetja Kolektor Bosna v Laktaših pri Banja Luki, ki pomenijo širitev obstoječih proizvodnih programov in nova delovna mesta.

Koncern Kolektor je s proizvodnjo komutatorjev v Laktaših začel pred skoraj desetletjem. Selitev dela proizvodnje je posledica koncernove strategije internacionalizacije in globalizacije. V Kolektorju Bosna so začeli s proizvodnjo navitih komponent in temu programu kmalu dodali še proizvodnjo komutatorjev. Danes v  podjetju Kolektor Bosna proizvajajo najrazličnejše tipe komutatorjev za kupce po vsem svetu, obstoječemu komutatorskemu programu pa so dodali še montažo plastičnih delov za Kolektor Liv in njegove kupce. V novih 720 kvadratnih metrih proizvodnih prostorov so uredili proizvodnjo za izdelavo komutatorjev za starterje, do konca leta pa naj bi v njih uredili še linije za program segmentnih komutatorjev.

V koncernu Kolektor celotno investicijo v Kolektorju Bosna ocenjujejo na 1.5 milijona evrov. Za nove proizvodnje prostore in vso potrebno infrastrukturo je koncern namenil več kot 750 tisoč evrov, še dodatnih 750 tisoč pa so investirali v novo proizvodno opremo. Koncernova investicija v Kolektorju Bosna nedvomno pomeni, da Kolektor Bosna tudi v prihodnje napoveduje dodatno uspešno rast in razvoj. Za lokalno skupnosti, kjer je brezposelnost velika, pa to samo v letošnjem letu pomeni dodatnih 40 novih kvalificiranih delovnih mest.

Koncern Kolektor ima trenutno v obeh proizvodnih obratih zaposlenih skoraj 300 delavcev, ki na leto ustvarijo 15 milijonov evrov prometa. V letošnjem letu bodo izdelali več kot pet milijonov kosov komutatorjev za priznane kupce v Evropi in drugod po svetu, kot so Valeo, Bosch, Stihl, Remy, katerim dobavljajo že 374 različnih tipov komutatorjev.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.