Kolektor Worldwide

Delegacija Sekretariata mednarodne strategije ravnanja s kemikalijami (SAICM) tudi na Kolektorju

07.06.2012

Na delovnem obisku v Idriji se je pod vodstvom dr. Marte Ciraj, sekretarke v službi za EU zadeve in mednarodno sodelovanje ministrstva za zdravje mudila delegacija Sekretariata mednarodne strategije ravnanja s kemikalijami. Namen obiska je bil predstavitev vizije in delovanja IRC Hg Idrija, za katerega Idrijčani upajo, da bo vključen v mrežo centrov, ki bodo osnovani na podlagi konvencije o živem srebru.

Gostje so v okviru svojega obiska v Idriji obiskali tudi Kolektor in se seznanili z njegovo sanacijo industrijske cone, ravnanjem z okoljem (standard ISO 14001), beseda pa je tekla tudi o Kolektorju nekoč in danes ter njegovi vlogi v lokalnem okolju.

Kot je povedala Marjeta Žonta, ki je gostom tudi predstavila Kolektor, so bili obiskovalci nad koncernom navdušeni. »Zdel se jim je odličen primer dobre prakse. Tako z vidika ekologije in skrbi za okolje (sanacija zemljišč), kot tudi s socialnega vidika – Idrija ni doživela usode mnogih drugih mest, ki so po zaprtju rudnikov praktično izumrla, saj nudi delovna mesta (seveda skupaj z ostalimi podjetji v Idriji in okolici) velikemu delu prebivalstva v naši kotlini. Poleg delovnih mest pa misli tudi na prihodnost – z investicijo v gradnjo doma upokojencev, mentorstvom, sponzorstvom in štipendijami dijakom, sponzorira športne dogodke in s tem spodbuja k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa, s sponzorstvom mladim glasbenim talentom in dogodkom v našem mestu (čipkarski festival),« je o obisku še povedala Marjeta Žonta.

Sicer pa je bil obiska delegacije SAICM v Sloveniji namenjen pripravi na predsedovanje ministra za zdravje svetovni konferenci o ravnanju s kemikalijami, ki bo v drugi polovici septembra letos v Nairobiju.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.