Novice

Kolektor Etra podpisala pogodbo o nakupu družbe Minel Dinamo

20. 06. 2018

Kolektor Etra je s podpisom pogodbe postala lastnik družbe Minel Dinamo iz Barajeva v Srbiji. Podjetje na leto ustvari več kot tri milijone evrov prihodkov od prodaje in ima 77 zaposlenih. Minel Dinamo je elektroenergetsko podjetje, ki izdeluje transformatorje manjših moči.

Kolektor Etra podpisala pogodbo o nakupu družbe Minel Dinamo

»Podjetje Minel Dinamo prevzemamo, da bi bili še bolj konkurenčni v niši energetskih transformatorjev manjših moči, pravi Tomaž Kmecl, generalni direktor Kolektor Etre, in dodaja, da so iskali zdrave temelje za rast, ki jih prinašajo kadri. »Našli smo jih v družbi Minel Dinamo, kjer nam pristop do dela zaposlenih, ki so natančni in so se pripravljeni učiti, zagotavlja, da bodo naši izdelki kakovostni.«

Ker se je Kolektor Etra v zadnjih letih posvečala pretežno segmentu najdražjih transformatorjev moči do 500 megavoltamperov in napetosti do 420 kilovoltov in na nekaterih segmentih postala najboljša na svetu, so se v podjetju odločili za krepitev svoje tržne moči tudi pri transformatorjih moči od dva do 16 megavoltamperov in napetosti do 72 kilovoltov.

»Če želi biti podjetje konkurenčno, mora nadaljevati segmentacijo proizvodnje«, pojasnjuje Peter Novak, komercialni direktor Kolektor Etre. »Pri transformatorjih manjših moči se uporabljajo drugi stroji. Tovrstni transformatorji tudi ne prenesejo slovenskih stroškov, zlasti stroškov dela, zato to proizvodnjo širimo v Srbijo.« Kolektor Etra tja že preusmerja naročila, ki jih je dobila na Švedskem in Norveškem.

Z nakupom podjetja in s tem nove sodobne tovarne Kolektor Etra dobiva tudi status domačega proizvajalca, kar ji bo olajšalo nastop na srbskem trgu.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice