Novice

Kolektor na dveh največjih start-up dogodkih v regiji

31. 05. 2019

Predstavnici sklada tveganega kapitala Kolektor Ventures sta se 9. in 10. maja udeležili Pioneers Festival, ene največjih start-up in tehnoloških konferenc v Evropi, ki poteka v palači Hofburg v središču Dunaja. Tudi letos se je na dogodku zbralo več kot 2.500 udeležencev iz globalne start-up skupnosti, med njimi 500 skrbno izbranih start-upov, pa predstavnikov korporacij, investitorjev in visokotehnoloških podjetij.

Kolektor na dveh največjih start-up dogodkih v regiji

30 sestankov na Pioneers Festivalu

V okviru Pioneers Match & Meet sklopa so se investitorji in korporacije srečevali s start-upi na vnaprej organiziranih ena-na-ena sestankih, da ugotovijo, ali lahko skupaj ustvarijo nove produkte oz. uspešne poslovne modele ali različne oblike poslovnega sodelovanja. Tako sta predstavnici Kolektor Ventures opravili skupaj 30 sestankov s start-upi, ki so tako ali drugače povezani s tehnologijami in rešitvami za industrijo 4.0.

Mladi podjetniki cenijo angažirane investitorje

”Letos se je v primerjavi s preteklimi dogodki še toliko bolj izkazalo, da start-upi iščejo in cenijo angažirane investitorje, ki na mizo ne prinašajo le svežega kapitala, temveč tako imenovani smart money, ki vključuje tudi know-how oziroma domenska znanja, povezave do trga, ultimativni testni poligon, zaledne poslovne funkcije in vsa ostala znanja, izkušnje ter povezave, ki sicer manjkajo mladim start-up ekipam,” je po obisku Pioneers Festival povedala Mateja Lavrič, direktorica Kolektor Ventures.

 

Na PODIM-u pozornost pritegnili dve start-up ekipi

Barve Kolektorja smo zastopali tudi na PODIM-u, nekoliko manjši, a še vedno eni najbolj vplivnih start-up konferenc na področju Alpe-Adria regije, ki je 21. in 22. maja potekala v kongresnem centru Habakuk pod Pohorjem in zbrala nekaj več kot 800 udeležencev. Na PODIM-u je sklad opravili 15 sestankov s start-upi, med katerimi sta pozornost pritegnila predvsem avstrijski ARTI – Autonomous Robot Technology in madžarski Haris Digital Engineering, ki na trg uvaja hitre in enostavne rešitev na področju industrijske senzorike in podatkovne analitike.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice