Novice

Life Learning Academia podelila priznanja Referenca in Mentor

06. 09. 2019

Ob zaključku procesa Učečih se organizacij, torej tistih organizacij, ki omogočajo najboljši izkoristek potencialov zaposlenih je Life Learning Academia podelila nacionalna priznanja na področju znanj. Prejemnik priznanja Referenca je ekipa Speedy, katere člani so Bor Šturm, Uroš Žgavec, Grega Poljanec, Janez Petrič, Samo Stelzer, Tadej Mlinar, Tilen Klinc, Andraž Svetličič, prejemniki priznanja Mentor pa njihovi mentorji Klemen Petrič, Jernej Munih, Dejan Mrak in Rok Slokar.

Life Learning Academia podelila priznanja Referenca in Mentor

Ekipa Speedy je nastala s pričetkom šolsko-industrijskega projekta ob sodelovanju Gimnazije Jurija Vege Idrija in Kolektorja leta 2017, v sklopu razvoja nove tehnologije 3D zobniške črpalke. Izziv je temeljil na hitri izdelavi minimalno sprejemljivega produkta za potrebe validacije izdelkov z motivacijskim ciljem 'od idejnega predloga do MSP produkta v enem dnevu'. S projektno nalogo je ekipa Speedy pokazala velik podjetniški potencial na področju storitev hitrega prototipiranja, se z njo uvrstila med 10 najboljših v državi na podjetniškem tekmovanju za mlade POPRI ter se udeležila mednarodnega tekmovanja dijaških podjetij v Berlinu. Sodelovali so tudi na drugih tekmovanjih potencialnih start-up podjetij (Gea-college). Zadnja potrditev, da ima njihova poslovna ideja potencial, je bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za severno Primorsko za najboljše inovacije v regiji. Iz projektne naloge je ekipa uspela razviti tržno zanimiv produkt, ki temelji na storitvah, ki se lahko nadgradijo v končni izdelek. Ob prehodu v študentska leta pa so poskrbeli tudi za nasledstvo v naslednji generaciji dijakov.

Prejemniki priznanja Mentor so mentorji v ozadju ekipe Speedy in so pri projektu hitrega prototipiranja sodelovali od samega začetka. Z zavedanjem prihodnjih kadrovskih potreb in kompetenc Kolektorja so izbrali ekipo in jo z usmerjanjem, coachingom, predajanjem strokovnega znanja ter izkušenj pripeljali do zaključka projekta. V nadaljevanju so ekipi stali ob strani pri pripravah na tekmovanja kot pri plasiranju poslovne ideje za ponujanje storitev ne samo internemu trgu skupine Kolektor, ampak tudi zunanjim partnerjem. V projekt in doseganje ciljev so se podali z enako mero zagnanosti in entuziazma, kot ju je izkazovala ekipa Speedy. Z mentoriranjem, sodelovanjem in razvojem potencialov posameznih članov ekipe nadaljujejo tudi po zaključku projekta, obenem pa si želijo ponovitve tovrstnega sodelovanja in mentoriranja ob naslednjem izzivu.

V Life Learning Academia, ki je bila ustanovljena z namenom pridobivanja, povezovanja in izmenjave znanj pravijo, da imajo mladi zgolj teoretično znanje in premalo praktičnega, to pa zaposlovalcem žal v večini primerov ne zadostuje več. Prav pomanjkanje praktičnega znanja je bil razlog za uvedbo priznanja Referenca, ki so ga mladim podeljevali Ambasadorji znanja, to priznanje pa jim bo na trgu dela omogočalo večjo prepoznavnost in povečalo možnost zaposlitve. Med Ambasadorji znanja Life learning Academie je tudi predsednik nadzornega sveta Kolektorja Holding Stojan Petrič.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice